Vad är

Klassisk Kinesisk Akupunktur?

Akupunktur har funnits i över 4000 år. I början var det en empirisk vetenskap där man observera och studera människans samband till naturen. Man utvecklade, förfinade och utvärderade sina behandlings resultat. I dag forskas det i kinesisk medicin likt all annan skolmedicin. Finns att hitta på t.ex. PubMed . Men vad är det egentligen?

Kinesisk medicin är att lära sig relationer mellan olika element energier ex, varmt/kallt, torrt/vått, rörelse/stillhet, yttre/inre mm. Man kan förklara det som en våg med fem skålar Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten som ska balanseras och centrum är du. Vi föds alla med olika obalanser i denna våg. Hur mycket obalans det blir i en eller flera skålar, påverkar de andra skålarna. Det är när dessa obalanserna blir allt förstora som du känner att det är något som felar med hälsan på ett eller annan sätt. Min roll är att ge din kropp och dig en knuff i rätt riktning att nå balans med behandlingar och råd om egenvård, för att hitta fram till hälsa och välmående.

Besök hos mig

När du kommer till mig och bokat ett första besök för Akupunktur behandling. Samtalar vi om din häls och jag kontrollera även din sjukdoms historia och dags formen via antal frågor och undersökningar.

Där efter lägger jag upp en individuell behandling. Behandlingen kan bestå i en eller flera behandlings tekniker. Från akupunktur (Sterila tunna engångs nålar), massage, Gua Sha (Skrap massage som ökar blod cirkulation och rensar ut), Moxa (Uppvärmning av vissa punkter), Koppning (punkter på kroppen som förses med en koppa som ger undertryck på platsen) och hälsoråd.

Hur snabbt behandlingen ger resultat är helt beroende på person och problem. Det kan ta allt från några få behandlingar till behandlingar som upprepas vid flera tillfällen för att nå ett bestående resultat. I de allra flesta fallen behövs flera behandlingar. Dessa tillfällen glesar ut när obalansen avtar.